Bewust waarnemen

Bewust waarnemen

Bewust waarnemen [Communiceren met het leven]

Als je waarneemt, doe het dan bewust. Met alles wat je in je hebt. Met alles wat je tot je beschikking hebt. Elke porie, elke vezel, elke liefdevolle ademteug. Neem het leven in je op. Neem op wat in jou en om jou heen leeft. Wees het leven. Kook op deze manier zodat het koken je niet ontglipt. Zo mis je de momenten niet, maar sta je er middenin. Als een krijger… Als een waardevolle wakkere schouwer en belever van alles wat er in en om jou heen deel is van dit fantastische wonderlijke leven.

Zie echt wat je ziet. Ruik echt wat je ruikt. Hoor echt wat je hoort. De keuken communiceert met jou door al je zintuigen. Zo mis je de momenten niet. Dan hoor je de ghee (geklaarde boter) borrelen: ik ben d’r bijna… zet het potje, de trechter en het zeefje maar vast klaar. Dan stroomt de parfum van de rijst die aan de kook komt, je neusgaten binnen en weet je dat het vuur laag kan. Dan hoef je met je vingertop, zo licht als een elf, over de huid van een perzik te strelen om te voelen of ze rijp is. Op deze manier in de keuken staan is zo vol dankbaarheid en voedend voor je ziel. Het is zo diep verankerd in de werkelijkheid.

Koken is werkelijk contact maken en communiceren met het leven. Koken is deemoed. Koken is de volledige bereidheid om met hart en ziel in het leven aanwezig zijn.

Geef een reactie